E-facturatie 

Twinfield heeft het in 2016 mogelijk gemaakt om facturen te versturen in UBL formaat. Via de Basecone-koppeling kunnen UBL-facturen van leveranciers ontvangen worden. Na het succesvol doorlopen van de UBL-Ketentest mag Twinfield zich UBLReady noemen.

De volgende fase op weg naar verdere automatisering van boekhoudkundige processen staat voor de deur. De centrale overheid neemt namelijk sinds 1 januari 2017 alleen nog elektronische facturen (e-facturen) in behandeling voor inkoopcontracten die vanaf die datum worden afgesloten.

E-facturen

Een e-factuur is een digitaal bestand (behalve PDF) waarin gegevens in een vaste volgorde zijn opgenomen. Zo’n bestand kan vanuit het ene systeem elektronisch in het andere systeem worden ingelezen. Handmatige invoer is hiermee verleden tijd. Het laten verwerken van facturen door robots is de toekomst!

Waarom e-facturatie?

De overheid neemt het voortouw in het automatiseren van de keten: het verzenden en ontvangen van facturen wordt geautomatiseerd. De afzenders en ontvangers moeten zich registreren binnen een beveiligd netwerk waardoor spookfacturen worden verbannen. En uiteindelijk kan het bedrijfsleven besparen op deze efficiencyslag.

Twinfield oplossing met partner InvoiceSharing

Twinfield-gebruikers kunnen vanaf 1 januari 2017 e-factureren aan de Rijksoverheid. Hiervoor is een eenmalige registratie binnen het gecontroleerde netwerk nodig, want voor iedere factuur moet worden gecontroleerd of de ontvanger in het netwerk bekend is. Voor deze twee aspecten werkt Twinfield samen met de partner InvoiceSharing.

Je hebt vast wel van UBL gehoord. UBL staat voor Universal Business Language. Misschien associeer je UBL ook wel met een andere term die met UBL in verband wordt gebracht: ‘robotic accounting’. Robotic accounting is zoiets als: taken in het voeren van de administratie zoveel mogelijk automatiseren.

UBL is dus een taal en dat geeft precies de verhouding weer: een taal is een middel waarmee je een doel bereikt. Als je in een klein dorpje op het Franse platteland een croissant wilt bestellen bij de lokale bakker (doel) is het handig als je de Franse taal spreekt (middel).

Lees meer over UBL
Twinfield neo
Twinfield Classic