Online boekhouden voor verenigingen en stichtingen

Tijdsbesparing

Een (vrijwillige) penningmeester bij een vereniging zit niet te wachten op veel administratief werk. Twinfield online boekhouden bespaart veel handmatig werk.

Software koppelen

Door de ledenadministratie aan de Twinfield online boekhoud oplossingte koppelen, sla je twee vliegen in één klap. Alle gegevens overzichtelijk beschikbaar, én de mogelijkheid tot een extra financiële controle volgens het vier-ogen principe.

Regels en plichten

Ook een vereniging of stichting krijgt te maken met regels en verplichtingen. Het boekhoudsysteem helpt bij het snel opleveren van de juiste cijfers.

 

Deze verenigingen en stichtingen werken al met Twinfield

  • The Ocean Cleanup
  • Gooische hockey club busum
  • Jong Ondernemen

Handige functies voor verenigingen en stichtingen

Ledenadministatie

Direct inzicht in welke leden de maandelijkse contributie betaald hebben en wie een herinnering nodig heeft.

Geldstromen inzichtelijk

De inkomsten van jouw organisatie zijn direct zichtbaar in het online boekhoudprogramma voor verenigingen en stichtingen.

Winst- en verliesrekening

Een vereniging of stichting houdt ook graag geld over. Een rapportage die direct de winst en het verlies inzichtelijk maakt, is wel zo prettig.

Slim samenwerken met Verenigingen en Stichtingen

Wat komt kijken bij de oprichting van een vereniging of stichting? Als initiatiefnemer of adviseur van een organisatie in wording, krijg je met veel aspecten te maken. Zoals een online boekhoudprogramma voor verenigingen en stichtingen. Een duidelijk stappenplan is wel zo fijn. Het magazine ‘Slim samenwerken met Verenigingen en Stichtingen’ biedt zo’n stappenplan.

Download gratis het online magazine
Meer informatie of advies nodig?

Tel: (033) 467 70 02

E-mail: NL-TAA-advies@wolterskluwer.com

Ma t/m vrij van 8:30 tot 17:00 uur.

Wil je graag dat wij jou bellen?

Boekhoud tips voor je vereniging of stichting

1. Blijf toegevoegde waarde leveren

Blijf een balans vinden tussen enerzijds vernieuwing; het bezig zijn met de buitenwereld en het verkennen van de trends ; anderzijds het op  de rails houden van de bestaande organisatie.

2. Organiseer je vereniging ook online

Gebruik technologie zoals social media om je te organiseren en contact met je leden te onderhouden.

3. Financiële fraude voorkomen?

Zorg voor betrouwbare en deskundige penningmeester(s) . Vraag hen een ‘Verklaring omtrent gedrag’ en bied indien nodig trainingen aan.

4. Bedenk alternatieve inkomstenbronnen

Overleven in financieel magere tijden kan lastig zijn, zeker wanneer je sterk afhankelijk bent van subsidies. Wellicht zijn er commerciële activiteiten te ontplooien of inkomsten te verkrijgen uit crowdfunding of zakelijke partnerships.

5. Projecten in het buitenland organiseren?

Laat je financiën dan via een betrouwbare en onafhankelijke organisatie lopen, zoals een NGO.

Deze stichtingen gebruiken online boekhoudprogramma Twinfield

Jong Ondernemen Joyce Rommelaar

Joyce Rommelaar, Directeur stichting Jong Ondernemen
Jong ondernemen is een stichting die scholen voorziet van praktische ondernemerschaps-programma’s. Wij hebben partners nodig om onze programma’s steeds weer te verbeteren. Het online boekhoudprogramma voor verenigingen en stichtingen van Twinfield draagt hieraan bij door voor Jong Ondernemen boekhoudsoftware beschikbaar te stellen. Zo kunnen wij studenten een meer realistische ervaring in ondernemen aanbieden.’

Stichting Dorcas John Wolff

John Wolff, Teamleader Finance stichting Dorcas
Dorcas is een christelijke organisatie die projecten organiseert voor armoedebestrijding en hulpverlening in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Twinfield biedt ons de mogelijkheid om op een effectieve en efficiënte wijze de lokale boekhouding voor 170 projecten in 15 landen te beheren. Ook onze 28 winkels vinden eenvoudig hun weg in Twinfield en met één druk op de knop worden alle administraties geconsolideerd! Zodoende is Twinfield een belangrijke schakel die ons in staat stelt om mensen uitzicht te geven in armoede en nood.’

Ajmal Zarifi, Finance and Administration Officer stichting World Fair Trade Organization

Ajmal Zarifi, Finance and Administration Officer
stichting World Fair Trade Organization

WFTO werkt aan diverse projecten tegelijkertijd. Het is daarom belangrijk dat we gebruik maken van boekhoudsoftware die de administraties van al deze projecten efficiënt beheert en verwerkt. Ook speelt de koppeling van de ledenadministratie met de boekhoudsoftware een belangrijke rol in het stroomlijnen van het eco-syteem van een wereldwijde ledenorganisatie zoals WFTO. We zijn blij dat we met Twinfield in de juiste richting bewegen.’

The Ocean Cleanup Ruben van Veen

Ruben van Veen,  CFO a.i. stichting The Ocean Cleanup
The Ocean Cleanup is een stichting die als  doel heeft om plastic vervuiling in de oceaan op te ruimen. We worden op verschillende manieren gefinancierd. Zo zijn we begonnen met crowdfunding. Nu gaan we richting grotere individuele sponsoren. Om de boekhouding te voeren, hebben we een goed boekhoudkundig systeem nodig. In Twinfield hebben we daarin een goede partner gevonden. Twinfield maakt het voor ons mogelijk om eenvoudig de administratie in te voeren.’