De Algemene Verordening Gegevensbescherming

Om de persoonlijke gegevens van personen en klanten in de Europese Unie te beschermen en de steeds veranderende technologie bij te houden, treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) (ook bekend als GDPR: General Data Protection Regulation) per 25 mei 2018 in werking.

De AVG heeft invloed op elke organisatie, die persoonlijke gegevens van individuen in de Europese Unie opslaat of verwerkt. De AVG heeft tot doel de rechten van personen op hun persoonlijke gegevens te versterken en creëert een geharmoniseerde norm voor de bescherming van persoonsgegevens.

Als vertrouwde partner voor professionals willen we, dat onze klanten erop kunnen vertrouwen, dat diens persoonlijke gegevens worden beschermd. In overeenstemming met de bedrijfswaarden en bedrijfsprincipes van Wolters Kluwer vormt dataprivacy de kern van onze benadering van de AVG. We begrijpen het belang van dataprivacy standaarden voor onze klanten volledig en we erkennen de verplichtingen die gelden voor het beheren, opslaan en verwerken van persoonlijke gegevens. Bij Wolters Kluwer zijn we erg toegewijd in het beschermen van de persoonlijke gegevens van onze klanten. We komen deze belofte na door ons in te spannen om informatie veilig te bewaren en de rechten van individuen te respecteren.

Met het Wolters Kluwer Corporate Privacy Office zijn we volledig betrokken bij een cross-functioneel AVG-programma. We evalueren gegevensprocessen (beleid, normen en documentatie) en werkwijzen in ons hele bedrijf en implementeren wijzigingen om de bescherming van persoonlijke gegevens verder te verbeteren. We trainen onze medewerkers op hun verantwoordelijkheden en nieuwe manieren van werken in verband met AVG; we werken samen met derde partijen en leveranciers om diens naleving te garanderen; en we beoordelen klantcontracten en werken samen met onze klanten om hen te ondersteunen.